Na kmetiji z dopolnilno dejavnostjo SMOGAVC Irena smo se odločili za nakup infrastrukture za obnovljivo energijo iz biomase, ter nakup opreme za turistično dejavnost. Ker se je začetna vizija kmetije o nudenju turistične dejavnosti pokazala za perspektivno smo se odločili za posodobitev. Rdeča nit naše dejavnosti je povezanost z naravo. Lega na prečudoviti lokaciji, čist zrak in prostrani razgled so osnove iz katerih rastejo dejavnosti kmetije.Na kmetiji se zavedamo, da je pestra in raznolika ponudba ključ do uspeha.
Ker so za tako obsežno investicijo potrebna velika vlaganja, smo se odločili za prijavo na razpis 311 (diverzifikacija v nekmetijske dejavnosti za leto 2013).
V letu 2012 smo se že preko konkurenčnega podjetja, ki se prav tako ukvarja s pripravo razpisne dokumentacije, prijavili na razpis vendar bili neuspešni.
V letu 2013 smo na internetu našli podjetje TIBITO d.o.o., naredili razgovor s predstavnikom podjetja Tomažem Keršem, ki nas je takoj prepričal, da z njimi sklenemo naročilo – pogodbo.Za nas so pripravili celotno razpisno dokumentacijo za zahtevno naložbo,nas z njihovim znanjem in izkušnjami vseskozi usmerjali, ter vodili in proti koncu se glede dokumentacije še uskladili z nami. Celotno dokumentacijo so strokovno pripravili, kar dokazuje tudi pozitivni sklep iz Agencije Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja.
Z njihovo pomočjo nebi bili tako zelo uspešni!
Zahvaljujem se podjetju TIBITO d.o.o. za uspešno izveden projekt in se že veselimo nadaljnjega sodelovanja.

Smogavc Irena, nosilka dopolnilne dejavnosti na kmetiji

“Kjer koli že si, ti razpisno dokumentacijo TIBITO naredi.”